Rørlegger pris: Dette er prisen for en rørlegger i 2024

Sist oppdatert May 23, 2024

Enten om du skal bygge et vaskerom, har lekasje eller trenger en rørlegger vakt er det greit og vite hva en rørlegger koster, derfor har vi skrevet en guide som forteller deg hva prisen for en rørlegger er i 2024.

Rørlegger pris: Dette er prisen for en rørlegger i 2024

Slik ansetter du riktig rørlegger

Sørg for at du ikke blir lurt, ansett en dyktig og riktig rørlegger.

Slik velger du riktig rørlegger guide
I denne guiden finner du

Ikke alle VVS-prosjekter handler om spennende renoveringsarbeid og er fylt med glede. Dessverre kan det oppstå situasjoner der lekkasjer, råte i tak og vegger, eller til og med en tett toalett kan skape problemer. Å engasjere en rørlegger vil alltid være mer kostnadseffektivt enn å la skadene potensielt eskalere hvis de ikke håndteres i tide. I Norge er det over 2 400 VVS-bedrifter, og hver bedrift har sin egen prissetting. Heldigvis opererer de fleste rørleggere med omtrent samme timesats og totalpris per prosjekt. La oss ta en nærmere titt på dette.

Hva koster en rørlegger?

Rørleggerkostnader Enhet Prisområde - Lav Prisområde - Høy Gjennomsnittlig kostnad
Rørlegger timesats Per time 650 kr 1.200 kr 900 kr
Rørlegger dagsats Per dag 4.500 kr 8.000 kr 6.000 kr
Rørleggervakt Per time 1.250 kr 1.800 kr 1.100 kr
Gebyr for nødhjelp Per hendelse 2.000 kr 5.800 kr 3.500 kr

Prisene i tabellen over er en gjennomsnittsmåling fra Oslo området. Dette er basert på våre egne erfaringer med rørleggere, samt en spørreundersøkelse hos våre samarbeidspartnere.

I gjennomsnitt må du regne med å betale rundt 900 kroner per time, pluss 25% moms, når du får assistanse fra en rørlegger. Ofte vil rørleggeren ha en minstefakturering på en time, så selv om de løser problemet på 15 minutter, må du fremdeles betale for en hel times arbeid (Dette kalles for minstefakturering). Prisen kan også påvirkes av faktorer som avstanden rørleggeren må reise eller alvorlighetsgraden av problemet.

Det er verdt å merke seg at basert på våre erfaringer kan det være mer kostnadseffektivt å bruke mindre rørleggerbedrifter med færre ansatte. Dette kan føre til besparelser, men det er viktig å huske at større rørleggerbedrifter ofte har flere sertifiseringer og mer kompetanse, noe som kan være avgjørende for kvaliteten på arbeidet.

Hva påvirker prisen?

Hver type rørleggerjobb krever forskjellige materialer, ferdigheter og tidsforbruk. Derfor ser vi i økende grad at rørleggere foretrekker å operere med en timesats i stedet for å gi en fast totalpris for hele jobben. Dette gir ofte høyere kundetilfredshet, og det er en "win-win" situasjon for både rørleggeren og kunden.

Når du leter etter en rørlegger, er det lurt å kontakte flere mulige kandidater. Rørleggerlisten.no kan hjelpe deg med dette når du fyller ut skjemaet hos oss. Vi sender deretter skjemaet ditt til våre VVS-samarbeidspartnere som opererer i ditt nærområde. Det er viktig å huske at det billigste tilbudet ikke alltid er det beste. Derfor kan det være en god idé å invitere rørleggeren til en gratis befaring, slik at du kan bli bedre kjent med vedkommende før du starter arbeidet.

{{cta}}

Utkjøring

Bor du vanskelig til? Eller i en by med tung trafikk som Oslo eller Bergen? Regn med og betal for gebyr for utkjøring og bruk av servicebil også. Her kan du måtte betale mellom 700 til 1 200 kroner. Dette kan du dobbeltsjekke med rørleggeren før du ansetter dem.

Bortkjøring av avfall

Bortkjøring av avfall innebærer at rørleggeren tar seg av fjerning av søppel og avfall etter at prosjektet er fullført. Hvis det er minimalt med søl og avfall, kan du velge å ikke inkludere dette i avtalen. Vanligvis tilbys bortkjøring av avfall til kunder som har gjennomført omfattende renoveringsprosjekter, for eksempel totaloppussing av et bad. Dette skyldes at det ofte samler seg mye avfall gjennom hele prosjektet som trenger riktig håndtering og fjerning.

Hva er timeprisen til en rørlegger?

I gjennomsnitt vil en rørlegger ta mellom 800 til 1.200 kr per time. Ofte vil høyere timepris være korrelert med lokasjon, erfaring og sertifiseringer. I noen tilfeller vil rørleggere også kreve ulike gebyrer, dette kan være ekstra gebyrer som:

  • Bortkjøring av avfall (500 til 1 000 kr)
  • Bompassering pr oppdrag (20 til 100 kr)
  • Verkstedmateriell / forbruksmateriell (90 til 250 kr)
  • Administrasjons gebyr (40 til 80 kr)
  • Servicebil (400 til 600 kr)

Vi vil komme tilbake til de ulike gebyrene litt senere i artikkelen, men visste du også at hvis en rørlegger sender deg en lærling, kan du nesten halvere kostnadene? Ja, rørleggerbedrifter har ofte mange lærlinger som jobber hos dem, og disse lærlingene trenger selvsagt opplæring. Siden lærlinger har mindre erfaring enn fullt utdannede rørleggere, vil prisen for tjenestene til en VVS-lærling vanligvis være mer rimelig.

Andre gebyrer du vil måtte betale

Prisen for en rørlegger betyr i praksis hva en rørlegger tar seg betalt per time, eller per prosjekt. Men det er mer som skjuler seg bak spørsmålet. Du som kunde vil også måtte betale andre gebyrer når du ansetter en rørlegger. La oss se på disse utgiftene:

  • Timepris: Det du betaler for arbeidet som blir utført av en rørlegger.
  • Servicebil, drivstoff, parkering og slitasje: Yes, rørleggere tar ikke bruk bilen sin uten og fakturere for det. Når rørlegger skal kjøre ut til deg må du regne med å betale mellom 700 til 1 200 kroner.
  • Bompenger: I noen tilfeller betaler du også for bompassering pr. oppdrag - Dette kan ligge på 20 til 100 kr. Ingen bomstasjoner mellom deg og rørlegger? Da betaler du ikke dette.
  • Administrasjons gebyr: Gebyret rørlegger tar for å iverksette oppdraget å fakturere deg.
  • Hjelpemann: Hvis rørlegger trenger og to ekstra hender under arbeidet kan det koste deg mellom 600 til 900 kroner. Vil være rimeligere om det er en lærling.

Betaler jeg ekstra for akutt rørlegger hjelp / rørleggervakt ?

Rørlegger oppdrag som er bestilt i forkant er rørleggeren ofte bevist på, men når du bestiller en rørleggervakt utenfor arbeidstiden vil dette koste mye mer. Årsaken for det er ganske logisk, ingen er på jobb og rørlegger må reise først inn til avdelingen, deretter ut til kunden som trenger hjelp. Ofte vil rørlegger bedriften belaste deg med et ekstra gebyr (Ofte kalt rørleggervakt, vakttilleggsgebyr etc) og kan koste deg oppmot 5.000 kroner. I følge vår samarbeidspartner 24T Rørservice AS vil rørleggeren få ekstra lønn for utrykkingen han/hun gjorde.

Hvor i landet er rørleggere dyrest?

Ingen tvil her, de største byene i Norge, og gjerne med mest veitrafikk er dyrest.

  1. Oslo (Ca timepris 1.380 kr)
  2. Bergen (Ca timepris 1.200 kr)
  3. Trondheim (Ca timepris 1.100 kr)
  4. Stavanger (Ca timepris 1.100 kr)

Prisene over er et estimat basert på våre samarbeidspartnere. Finn en rørlegger som kan gi deg et korrekt pristilbud her.

Burde jeg bruke en rørlegger?

Ikke alle VVS-problemer krever like høy grad av ekspertise, og mange av disse oppgavene kan du takle selv. For eksempel, hvis toalettet eller vasken er tett, finnes det enkle tips du kan følge for å løse problemet, som du kan lese mer om her. Hvis du velger å ta på deg en rørleggeroppgave uten erfaring, må du være forberedt på at resultatet kanskje ikke blir like profesjonelt som om en erfaren rørlegger hadde utført jobben, men det kan likevel være en måte å spare penger på.

Vår anbefaling er å kontakte rørleggere som tilbyr gratis befaring. Ta en kort samtale med dem for å få deres synspunkter. Er det verdt å investere noen tusen kroner? I noen tilfeller er svaret absolutt ja, men mange ganger kan problemet løses på egenhånd. Du kan finne en rørlegger med vårt verktøy her.

Rørlegger døgnet rundt

Dekker hele Norge • Åpent 24 / 7 / 365 • Uforpliktende tilbud

Få tilbud

Finn en lokal rørlegger til prosjektet ditt

Få tilbud fra en lokal rørlegger nå

Helt gratis

Helt uforpliktende

Få flere konkurrerende tilbud

Få et pristilbud nå
Få tilbud fra rørlegger
Gratis og uforpliktende
Få tilbud